Laat de fiscus mee uw pensioen financieren!

Leeft u als ondernemer in angst uw hele leven hard te moeten werken voor een matig pensioen? Dan komt onze verzekering vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen (VAPZ) op het juiste moment! Laat ons uw toekomst veiligstellen met deze aanvulling op uw wettelijke pensioen. We bieden u er een aantal sociale en fiscale voordelen bovenop.

Minder belastingen en sociale bijdragen
Door te kiezen voor een VAPZ genereert u een optimaal rendement. Uw premies genieten namelijk van verschillende spaarformules. Maar het is niet enkel voordelig voor later: ook vandaag maakt ons VAPZ een verschil voor u. Ieder jaar trekt u namelijk uw premie volledig af als beroepskost. Daarmee vermindert u niet alleen uw belastingen, maar ook uw sociale bijdragen. Zo geniet u tot 60% (of zelfs meer) “korting” op uw premies.

De premies voor het vrij aanvullend pensioen hangen af van uw beroepsinkomen. Voor het gewoon VAPZ mag een zelfstandige 8,17% van zijn netto belastbaar inkomen storten, met voor 2023 een maximum van 3.859,40 euro. Voor een sociaal VAPZ mag 9,40% van het netto belastbaar inkomen worden gestort, met voor 2023 een maximum van 4.440,43 euro

Hoeveel bedraagt de maximale premie in jouw situatie? Met een rekenmachine? Je neemt jouw laatste kwartaalfactuur van dit jaar van je sociale bijdragen, je vindt meestal op de achterzijde het zogenaamde geïndexeerde of gerevalueerde netto belastbaar inkomen van 3 jaar geleden. Dit is het bedrag waarop je dit jaar sociale bijdragen betaalt, hetzelfde bedrag dient als basis voor het vapz.

Bijvoorbeeld: met een netto belastbaar inkomen van 47.238,68 euro bekom je een maximaal aftrekbare premie van 3.859,40 euro in gewoon VAPZ en 4.440,43 euro in sociaal VAPZ.  Maar uiteraard helpen wij u graag bij het berekenen en het kiezen van een gepaste oplossing voor uw persoonlijke situatie.

Optioneel bieden wij u het luik ‘arbeidsongeschiktheid’. Zo verzekeren we voor u een vervangingsinkomen in geval van ziekte of ongeval. Verder is ons VAPZ een nuttig instrument om uw vastgoedprojecten te financieren.

Extra’s
Nog tal van extra voordelen zijn mogelijk. Laat ze niet aan uw neus voorbijgaan!

Onderneem en leef gerust

Met Kantoor Verhoeven houden uw verzekeraars de pas met uw plannen.
Zo kunt u zich 100% bezighouden met uw zaak, zonder u zorgen te maken over onvoorziene hindernissen.