Belastingvermindering én aanvullend pensioen

Met pensioensparen verdient u ieder jaar een flink belastingvoordeel. Starten met pensioensparen kan vanaf 18 tot 65 jaar. Maar hoe jonger u begint, des te groter uw eindkapitaal en uw fiscaal voordeel. Dit komt door het sneeuwbaleffect van interest op interesten…

Vanaf 40 euro per maand
Sparen voor uw pensioen kan al vanaf 40 euro per maand. Wie meer wil sparen kan dit in 2023 tot maximaal 1270 euro per jaar.

Jaarlijks fiscaal voordeel tot 30%
Wie start met pensioensparen, geniet al vanaf het eerste jaar van belastingvermindering! U hoeft dus geen geduld te hebben tot uw pensioen…

Spaart u maximaal 990 euro per jaar, dan geniet u 30% belastingvoordeel. Met andere woorden: als u 990 euro pensioenspaart, dan verdient u 297 euro terug via uw belastingaangifte.

Wilt u meer sparen dan 990 euro per jaar? Dat kan tot 1270 euro per jaar maar uw belastingvoordeel ligt dan wel iets lager op 25%. Zo krijgt u dus maximaal een voordeel van 317,50 euro. Uiteraard zal op het einde van de rit uw pensioenspaarpot wel hoger zijn!

Bovengenoemde grensbedragen gelden voor 2023 en worden jaarlijks lichtjes aangepast.

Naast fiscaal voordeel ook beleggingsopbrengst
De beleggingsopbrengst hangt af van de formule die u kiest:

Verkiest u de zekerheid van een gewaarborgde interestopbrengst die tot de einddatum van uw contract vastligt? Afhankelijk van de resultaten van de verzekeraar maakt u kans om in bepaalde jaren ook nog een winstdeling te ontvangen.

Wie schommelingen op de financiële markten accepteert, maakt op lange termijn kans op een hoger rendement. Uiteraard is dat niet gegarandeerd want uw kapitaal is onderhevig aan het marktrisico.

Onderneem en leef gerust

Met Kantoor Verhoeven houden uw verzekeraars de pas met uw plannen.
Zo kunt u zich 100% bezighouden met uw zaak, zonder u zorgen te maken over onvoorziene hindernissen.